logo

MAO Protect

Importanta serviciilor de paza si protectie in spitale

servicii de paza si protectie

Pentru oricine intra intr-un spital sau intr-o unitate medicala, preocuparile privind siguranta ar trebui sa fie printre ultimele griji posibile. Personalul din domeniul sanatatii merita sa lucreze in cel mai sigur mediu posibil, deoarece isi servesc comunitatile si pe cei afla in ingrjirea lor. De asemenea, pacientii internati sunt cele mai vulnerabile persoane care sa afla in incinta unitatii medicale. Ei au nevoie de un nivel corect de securitate pe perioada sederii, astfel incat sa se poata concentra pe tratarea afectiunilor pentru care sunt internati.

Intr-un spital tranziteaza zilnic un numar semnificativ de persoane, de la personal si pacienti la furnizori si nu numai. Este important ca toate unitatile spitalicesti sa aiba standarde de securitate cuprinzatoare pentru a proteja acesti oameni si bunurile lor.

 

De ce au nevoie spitalele de securitate?

Majoritatea spitalelor sunt considerate a fi tinte vulnerabile din punct de vedere al securitatii. Tintele vulnerabile sunt locatii prin care tranziteaza foarte multi oameni, cum sunt locurile aglomerate precum mall-urile, scolile sau arenele sportive.

Tintele vulnerabile sunt caracterizate de numarul mare de intrari si numarul personalului de securitate mic in comparatie cu nevoile de securitate. Din aceasta cauza sunt vulnerabile la anumite tipuri de riscuri, precum furturile.

In spitale, in special in cele mari, multi oameni vin si pleaca in fiecare moment al zilei, existand astfel riscul aparitiei unor amenintari precum furturi, violenta, dar si alte infractiuni care pot pune in pericol personalul si pacientii.

Fara un sistem de siguranta bine planificat si implementat, spitalele pot fi tinta furtului de echipamente medicale sau a bunurilor personale ale angajatilor si pacientilor. Alte tulburari, precum vizitatorii nedoriti, aflati sub influenta alcoolului sau a altor subtante, pot provoca conflicte ce vor pune la incercare sistemul de siguranta al spitalului.

 

Cum reduce riscul de infractiuni implementarea unui plan de securitate?

Profesionistii din domeniul securitatii, pentru a face din spitalul tau un mediu sigur, incep prin a intocmi un plan de evaluare a potentialelor riscuri. In aceasta evaluare, sunt cautate zone vulnerabile ale spitalului, cum ar fi holuri, intrari si alte puncte de acces. De asemenea, acestia pot verifica si alti factori, inclusiv antecedentele angajatilor sau probleme logistice ale echipamentelor scumpe, ce ar pot fi furate cu usurinta.

Dupa ce evaluarea riscurilor este finalizata, este implementat un plan de imbunatatire a acestor puncte vulnerabile. Securitatea spitalelor poate include:

 

Agenti de paza

O firma specializata in servicii de paza si protectie angajeaza doar agenti de paza cu experienta si licentiati. Pentru a spori securitatea spitalului, acestia controleaza si verifica punctele de acces, supraveghind toate persoanele care intra si ies pe tot parcursul zilei. Prezenta agentilor de securitate serveste ca un factor descurajant puternic asupra potentialelor infractiuni.

De asemenea, acestia raspund rapid in cazul oricarei tulburari, conflict sau furt.

 

Monitorizare prin camere video si alarme

Un sistem de camere de securitate este o masura preventiva extrem de eficienta impotriva criminalitatii in spitale. De asemenea, este un instrument puternic care poate fi folosit pentru a strange dovezi ale activitatilor criminale, astfel incat infractorii sa poata fi pedepsiti conform gravitatii faptei.

 

Securitatea logistica

Nu doar personalul, pacientii si vizitatorii au nevoie de securitate si monitorizare. Spitalele sunt, de asemenea, aglomerate cu livrarea si cu depozitarea proviziilor, materialelor si echipamentelor necesare. Planurile de securitate ar trebui sa acopere si zonele logistice ale unitatilor. Securitatea poate monitoriza fluxul de trafic in zona de livrare si parcare, fiind cu ochii larg deschisi, pentru a identifica orice activitate suspecta.

 

Controlul accesului

Restrictia accesului in zonele sensibile, cum sunt saloanele pacientilor, este cruciala atunci cand se implementeaza un sistem de securitate. Solutiile tehnologice ajuta la separarea zonelor, permitand intrarea doar persoanelor autorizate. Accesul angajatilor, furnizorilor sau vizitatorilor poate fi revocat imediat, asigurandu-se ca potențialele amenintari sunt eliminate.

 

Siguranta in spitale este un subiect ce nu poate fi ignorat. Alege cele mai bune servicii de paza si protectie oferite de New MAO Protect. Experienta si pregatirea agentilor de paza sunt instrumentele necesare de care ai nevoie pentru a crea un mediu sigur pentru personalul medical si pacientii spitalelor.

Serviciile noastre

Pază umană

Dispunem de o echipă de specialiști cu experiență în activitatea de pază, atât a obiectivelor, bunurilor și valorilor, cât și a protecției de persoane.

Monitorizare și intervenție rapidă

Dispeceratul nostru asigură supravegherea obiectivelor, dar și intervenția la nevoie 24/7.

Instalare sisteme de securitate

De la proiectare până la instalare, testare și monitorizare, creăm și implementăm cele mai eficiente sisteme de securitate.