logo

MAO Protect

Iata principiile de baza care sunt luate in considerare in etapa de proiectare sisteme de alarma

sisteme de alarma | MAO Protect

In ziua de astazi, poti vedea sisteme de alarma instalate mai peste tot, nu numai la nivelul afacerilor. Daca ai o casa la periferie, vrei sa garantezi siguranta atat a proprietatii tale, cat si a ta. Totusi, nu este de ajuns sa contactezi o firma ce se ocupa cu proiectare sisteme de alarma, sa cumperi un sistem si sa il ai instalat.

Trebuie sa intelegi si cum functioneaza acesta – anume la ce sa te astepti de la el si cel mai important, cum influenteaza acesta actiunile unei echipe de agenti de paza care intervin la fata locului, in caz de urgente. 

Sisteme de alarma simple si complexe

MAO Protect se ocupa de instalarea si monitorizarea sistemelor de alarma pe care o buna parte din romani le instaleaza in casele lor. Astfel, echipa noastra are de-a face cu doua tipuri de sisteme.

Un sistem simplu este cel compus dintr-o singura alarma sonora, conectata in principal la usa de intrare a casei si care se activeaza in momentul cand usa este deschisa, alarma este activata, dar nu se cunoaste codul pentru a opri alarma. 

Apoi, exista si sistemele complexe, cele care au intr-adevar nevoie de proiectare sisteme de alarma pe indelete. In vederea realizarii unui astfel de sistem, este necesar ca o firma de paza sa inspecteze proprietatea care va beneficia de acesta. De ce?

Care sunt principiile de baza ale unui sistem de alarma complex?

Dupa cum a fost mentionat, o firma de paza si protectie, in timpul proiectarii si instalarii unui sistem de alarma, va trebui sa realizeze o inspectie a casei tale. Iata de ce:

  • Trebuie asigurata acoperirea corespunzatoare a tuturor usilor de acces ale casei;
  • Trebuie luata in considerare instalarea unui detector de miscare la interior;
  • De asemenea, in cazul ferestrelor de mari dimensiuni sau usilor din sticla, trebuie luat in calcul si un detector de spargere a sticlei in timpul procesului de proiectare sisteme de alarma;
  • Mai mult, daca imobilul este pe mai multe nivele, trebuie gasita solutia corespunzatoare care sa permita sistemului de alarma sa monitorizeze si caile de acces dintre nivele (scarile);
  • Acelasi lucru se aplica si holurilor catre dormitoare sau alte camere ale casei;
  • Pentru a evita crearea de spatii ce pot fi folosite ca si ascunzatori, un sistem de alarma complex va mentine zonele de acces iluminate in timpul noptii – eventual se vor instala becuri cu detector de miscare in zonele care nu pot fi luminate (pivnite, beciuri si asa mai departe).

Desigur, toate cele mentionate se aplica de la casa la casa – in functie de dimensiuni, numar cai de acces si asa mai departe. Totusi, procesul de proiectare sisteme de alarma este unul destul de important si care ar trebui urmat daca ai in maini o proprietate destul de mare ori valoroasa.

Un sistem de alarma simplu nu iti va fi de ajutor daca esti plecat in concediu timp de 3 saptamani. Acestea, dupa cum stii, sunt ideale pentru operatorii comerciali de mici dimensiuni, printre altele.

Dupa cum am mentionat, echipa MAO iti poate instala si monitoriza un astfel de sistem. Totusi, serviciile noastre legate de sisteme de securitate nu se termina aici. Noi iti putem oferi un pachet complet format din proiectare, instalare si testare periodica a sistemului de alarma.

Astfel, un singur operator se va ocupa in procent de 100% de sistemul tau de securitate – ceea ce inseamna un plus de siguranta si desigur, de calitate a serviciilor oferite!

Serviciile noastre

Pază umană

Dispunem de o echipă de specialiști cu experiență în activitatea de pază, atât a obiectivelor, bunurilor și valorilor, cât și a protecției de persoane.

Monitorizare și intervenție rapidă

Dispeceratul nostru asigură supravegherea obiectivelor, dar și intervenția la nevoie 24/7.

Instalare sisteme de securitate

De la proiectare până la instalare, testare și monitorizare, creăm și implementăm cele mai eficiente sisteme de securitate.