logo

MAO Protect

Descopera cele 8 moduri in care iti poti securiza casa atunci cand pleci in vacanta

sistem de securitate

 

Vara inseamna numai calatorii si distractie, dar este important sa nu uiti de siguranta casei tale cand esti plecat. Luand cateva masuri simple de precautie, te poti asigura ca proprietatea ta este in siguranta si ca te poti bucura de o vacanta fara griji.

Continua sa citesti si descopera cateva sfaturi simple pentru a-ti lasa casa in siguranta in timp ce tu te bucuri de calatorii in lunile calde de vara.

Blocheaza si incuie toate punctele de intrare

Inainte de a porni in vacanta ta de vara, asigura-te ca toate ferestrele, usile si alte puncte de intrare sunt incuiate bine. Consolideaza orice zona vulnerabila adaugand incuietori suplimentare.

Prin securizarea corecta a tuturor punctelor de acces, creezi o bariera fizica care impiedica hotii sa patrunda in interiorul casei.

Monteaza lumini

Casele care apar nelocuite pentru perioade mai mari de timp sunt cele mai frecvente tinte ale hotilor. Folosind lumini conectate la cronometre, atat pentru interior cat si pentru exterior, creezi iluzia ca cineva este acasa. Seteaza-le sa porneasca si sa se opreasca la ore diferite de-a lungul zilei.

O alta optiune este sa instalezi lumini activate de miscare in curtea exterioara sau in alte zone vulnerabile, asa cum sunt intrarile. Astfel, orice miscare va declansa luminile si va surprinde pe oricine se apropie de proprietatea ta.

Anunta-ti vecinii sau prietenii de incredere

Inainte de a pleca anunta-ti vecinii in care ai incredere si roaga-i sa fie atenti, in caz ca un lucru neobisnuit le atrage atentia. De asemenea, iti poti ruga prietenii apropiati sa iti viziteze din cand in cand casa pentru a se asigura ca totul este in regula.

Nu lasa corespondenta sa se adune la intrarea casei

Posta sau pachetele acumulate la usa pot semnala ca nimeni nu este acasa. In acest caz, cere-i unui vecin sau unui prieten de incredere sa iti ia corespondenta astfel incat sa nu atraga atentia, implicit sa marcheze faptul ca nu esti acasa. De asemenea, daca esti plecat pentru perioade lungi de timp, poti lua in considerare redirectionarea corespondentei catre o adresa temporara sau o cutie postala platita.

Nu lasa in curtea exterioara bunuri ce pot atrage atentia

Asigura-te ca nu lasi biciclete, gratare sau mobilier de terasa. Obiectele nesecurizate pot fi tentante pentru hoti, mai ales daca sunt usor accesibile.

Ingrijeste-ti curtea

Vegetatia este o ascunzatoare perfecta pentru hoti, indiferent de momentul zilei in care acestia ataca. Nu lasa tufisuri, arbusti si copaci langa ferestre – acestia acopera vederea din strada catre punctele de acces in casa.

O curte curata si organizata imbunatateste securitatea generala a proprietatii tale, scazand sansele de a atrage hotii.

Nu posta pe retelele sociale

De-a lungul anilor au fost inregistrate o multime de cazuri in care hotii spargeau casele celor care postau online faptul ca sunt in vacanta. Evita sa iti impartasesti public planurile de calatorie pe platformele de socializare.

In schimb, astepta pana dupa ce te-ai intors din calatorie pentru a posta fotografii din vacanta. De asemenea, revizuieste-ti setarile de confidentialitate pentru a te asigura ca numai persoanele de incredere au acces la informatiile si postarile tale.

Foloseste un sistem de securitate

Investitia intr-un sistem de securitate este o modalitate excelenta de a-ti proteja proprietatea. Implementeaza un sistem care sa includa camere, senzori de miscare si alarme.

Ia in considerare un sistem care iti permite sa monitorizezi casa de la distanta prin intermediul smartphone-ului sau altor dispozitive conectate la internet. Nu a fost niciodata mai usor sa iti securizezi casa – urmeaza aceste sfaturi si lasa-ti casa in grija profesionistilor si calatoreste oricand si oriunde fara griji!

 

Urmand aceste sfaturi simple, te poti bucura de zilele calde petrecute la plaja, potecile traselor montane si de arhitectura orasajelor pe care le vizitezi fara sa ai grija sigurantei casei tale. Tu cum iti vei proteja casa de acum incolo?

 

Serviciile noastre

Pază umană

Dispunem de o echipă de specialiști cu experiență în activitatea de pază, atât a obiectivelor, bunurilor și valorilor, cât și a protecției de persoane.

Monitorizare și intervenție rapidă

Dispeceratul nostru asigură supravegherea obiectivelor, dar și intervenția la nevoie 24/7.

Instalare sisteme de securitate

De la proiectare până la instalare, testare și monitorizare, creăm și implementăm cele mai eficiente sisteme de securitate.