logo

MAO Protect

Cum alegi firma de paza potrivita pentru afacerea ta? Iata tot ce trebuie sa stii!

firma de paza | MAO Protect

Atunci cand administrezi o afacere, este destul de greu sa gasesti furnizorii de servicii ideali. Niciodata nu stii cand ai de-a face cu servicii de slaba calitate sau, in general, cu firme in care nu poti avea incredere. Acest lucru devine si mai dificil atunci cand trebuie sa alegi o firma de paza pentru afacerea ta. De ce?

Pentru ca nu prea iti poti permite sa faci alegerea gresita cand vine vorba de serviciile unei astfel de firme. Serviciile de care beneficiezi trebuie sa fie impecabile, dupa cum s-ar spune, iar standardele la care firma opereaza trebuie sa fie cele mai inalte cu putinta.

Doar asa poti garanta securitatea afacerii tale cu adevarat. Astfel noi, echipa MAO Protect, iti vom spune in cele ce urmeaza tot ce trebuie sa stii despre alegerea firmei de paza potrivite pentru afacerea ta!

 

firma securitate | MAO Protect

Ce servicii de paza si protectie se gasesc in oferta unei firme profesioniste?

Majoritatea industriilor si domeniilor de activitate pot beneficia de paza si protectie completa prin intermediul a trei servicii. Acestea pot fi numite de baza si ar trebuie incluse in oferta oricarei firme profesioniste.

Astfel, cele trei servicii de paza si protectie de care afacerea ta are nevoie sunt:

 

Servicii de paza umana

Paza umana este necesara la nivelul oricarui tip de afacere, indiferent de domeniul de activitate sau industrie. Exista si cazuri cand afacerile au nevoie de aceste servicii pentru a garanta protectia angajatilor – sau a afacerii fata de angajati sau oaspeti, dupa cum s-ar spune.

In orice caz, acest tip de servicii nu trebuie sa lipseasca din oferta unei firme profesioniste. Totodata, echipa de agenti prin intermediul carora se ofera aceste servicii trebuie sa poate asigura paza oamenilor, obiectivelor, bunurilor si a valorilor. In perioada in care administrezi o afacere, rar vei avea nevoie doar de agenti de paza, de exemplu.

 

Servicii de monitorizare si interventie rapida

Paza umana este rar asigurata in regim 24/7. De exemplu, in cazul unei unitati comerciale, nu vei tine un agent de paza la intrare si pe timp de noapte, cat unitatea este inchisa. Totusi, acest lucru nu inseamna ca magazinul sau sediul afacerii tale nu are nevoie de protectie si pe timp de noapte sau in timpul perioadelor de inactivitate.

Aici intervin aceste servicii de monitorizare si interventie rapida. Prin intermediul unui dispecerat modern, o firma de paza profesionista poate supraveghea obiectivul tau 24/7 si, in cazul unei urgente, poate trimite o echipa de agenti pentru o interventie prompta.

Monitorizarea si interventia se bazeaza pe comunicarea eficienta dintre agentii de pe teren si dispecerat. Tocmai de aceea, ambele tipuri de angajati beneficiaza de instruire constanta privind cele mai bune practici de comunicare si nu numai.

 

Servicii de instalare sisteme securitate

Serviciile de monitorizare se folosesc, de regula, de sistemele de securitate instalate in incinta obiectivului de protejat – camere de luat vederi, sisteme de alarma si asa mai departe. In functie de firma care s-a ocupat de instalarea acestora, este posibil ca aceste sisteme sa aiba lacune, dupa cum s-ar spune.

Mai exact, camerele de luat vederi pot sa nu acopere toate unghiurile necesare unui nivel ridicat de securitate, iar sistemele de alarma pot fi doar invechite, in cel mai bun caz.

Astfel, este deseori recomandat ca firma de paza la care vei apela pentru servicii de monitorizare si interventie sa se ocupe si de instalarea sistemelor de securitate. Iti este garantat faptul ca sistemele vor fi instalate intr-un mod corespunzator care le va usura munca agentilor si dispeceratului.

Desi sunt doar 3 servicii, acestea sunt destul de cuprinzatoare, chiar si pentru nevoile si necesitatile unei companii de dimensiuni mai mari.

 

servicii paza si protectie | MAO Protect

Servicii de monitorizare si interventie – ce sunt si de ce sunt atat de importante in prezent?

Serviciile de monitorizare si interventie rapida sunt cele care garanteaza siguranta afacerii tale in permanenta – 24/7. Acestea sunt asigurate prin intermediul unei echipe profesioniste de monitorizare si unui dispecerat care comunica cu echipa de agenti de pe teren. De ce sunt aceste servicii atat de importante in prezent?

Ei bine, motivul principal consta in faptul ca echipa de interventie asociata cu o firma de paza poate fi primul echipaj de experti sosit la fata locului si care poate gestiona situatia. In general, o astfel de echipa poate ajunge la incinta in doar cateva minute – 2-5 minute. Acest lucru este facut posibil de firma in sine, care amplaseaza masini de patrulare in locatii cheie – mai exact, la distanta mica de clientii si obiectivele de protejat.

 

monitorizare si interventie

De ce ai nevoie de sisteme de alarma de ultima generatie pentru casa / sediul afacerii?

Ce inseamna un sistem de alarma de ultima generatie? Ei bine, un astfel de sistem implica, in primul rand si o protectie impotriva atacurilor cibernetice. In acelasi timp, in cazul in care acesta este armat si dezarmat prin intermediul unor cartele de acces, sistemul modern beneficiaza si de modalitati de prevenire a uzului de cartele clonate, de exemplu.

In comparatie cu sistemele de alarma de acum 15-20 de ani, cele moderne iau in considerare toate aspectele unei afaceri – atat fizice, cat si online. Astfel, dupa caz, poti verifica personal conditia sistemului de alarma chiar pe telefonul tau mobil. In cazul unei urgente, vei afla despre aceasta in acelasi timp cu dispeceratul si echipa de agenti a firmei de paza.

Totodata, aceste sisteme de alarma moderne, de ultima generatie, iti pot oferi si detectie si protectie completa impotriva mai multor feluri de urgente – detectarea intrusilor, focului, fumului, scurgerilor de monoxid de carbon si asa mai departe.

O firma de paza trebuie sa garanteze securitatea – indiferent de situatie.

 

sisteme de alarma | MAO Protect

Personalul – cat de mult conteaza procedurile si experienta pentru un agent de securitate?

Dupa cum probabil stii, un agent de securitate trebuie sa urmeze un curs de calificare inainte de a putea profesa in acest domeniu. Indiferent de durata cursului sau de persoanele care il oficiaza, un agent nu va capata nici experienta, nici prea multe cunostinte despre procedurile necesare muncii pe teren, de exemplu.

Cursul poate fi vazut ca o instruire de baza, o introducere cuprinzatoare in aceasta profesie. De ce se spune acest lucru? Pentru ca, desi exista proceduri standard care trebuie urmate de orice firma de paza, fiecare firma in parte va avea si proceduri speciale, unice care trebuie invatate de fiecare angajat.

Acest lucru nu face cursul de calificare inutil, ba dimpotriva. Agentului care nu a urmat cursul respectiv ii va fi foarte greu sa se adapteze la procedurile unui angajator. In schimb, acest lucru inseamna ca experienta agentului va incepe cu adevarat din momentul in care va incepe sa lucreze pentru primul sau client.

Apoi, este de la sine inteles ca procedurile si experienta sunt tot ceea ce conteaza pentru ca un agent de securitate sa-si indeplineasca sarcinile cum trebuie. Antrenamentul si conditia fizica sunt doar 10-20% din cerintele unui agent profesionist.

 

agent de securitate | MAO Protect

 

Importanta serviciilor de transport valori in prezent

Serviciile de transport valori nu sunt la mare cautare – sau cel putin asa pare. Daca nu ai vazut masini blindate pe strada, inseamna ca firmele de paza din Romania care ofera acest tip de serviciu isi fac treaba intr-un mod corespunzator, dupa cum s-ar spune.

Chiar daca majoritatea afacerilor nu lucreaza cu valori si bunuri fizice, acest serviciu inca este unul destul de important in prezent. De exemplu, schimburile valutare si magazinele tip amanet si de bijuterii au fost si vor fi mereu aici. Singura diferenta este ca, in prezent, valoarea bunurilor detinute de acestea este cu mult mai mare ca in trecut.

Astfel, pentru acest tip de afaceri vesnic verzi, dupa cum ar spune americanii, serviciile de transport valori vor fi mereu relevante.

 

transport valori | MAO Protect

Ce trebuie sa cuprinda oferta unei firme de paza din Bucuresti?

Pe scurt, o firma de paza din Bucuresti ar trebui sa iti puna la dispozitie o oferta completa de servicii, dar cu posibilitatea de a o personaliza in functie de nevoile si cerintele afacerii tale. De altfel, nu ai de ce sa semnezi un contract pentru servicii de transport valori daca tu nu te vei folosi niciodata de acest tip de serviciu.

Tocmai de aceea, cele mai multe firme de paza de top din Romania pun la dispozitie clientilor lor servicii 100% personalizate. Astfel, poti plati doar serviciile de care ai nevoie – asigurandu-ti astfel un contract avantajos fara a fi nevoit sa sacrifici din calitatea, experienta, sau profesionalismul unei firme de paza.

Desigur, MAO Protect dispune de toate punctele forte mentionate anterior si iti poate oferi servicii de paza si protectie exact asa cum trebuie acestea oferite – cu profesionalism, promptitudine, seriozitate, implicare si devotament!

firma de paza Bucuresti | MAO Protect

Serviciile noastre

Pază umană

Dispunem de o echipă de specialiști cu experiență în activitatea de pază, atât a obiectivelor, bunurilor și valorilor, cât și a protecției de persoane.

Monitorizare și intervenție rapidă

Dispeceratul nostru asigură supravegherea obiectivelor, dar și intervenția la nevoie 24/7.

Instalare sisteme de securitate

De la proiectare până la instalare, testare și monitorizare, creăm și implementăm cele mai eficiente sisteme de securitate.