logo

MAO Protect

Camere de supraveghere dome vs bullet – O scurta comparatie

camere de supraveghere

Cand vine vorba de alegerea unei camere de securitate pentru casa sau afacerea ta, exista doua optiuni principale: camere bullet si camere dome. Ambele tipuri de sisteme de securitate prezinta avantaje si dezavantaje, iar intelegerea diferentelor este esentiala pentru a lua o decizie informata in privinta celei mai potrivite alegeri pentru tine. Continua sa citesti si descopera mai multe despre camerele de tip bullet si dome!

Camerele BULLET

  • Sunt adesea folosite in aer liber datorita designului lor este rezistent la intemperii. Acestea sunt montate pe perete sau pe tavan si ofera o vedere clara si focalizata asupra unei anumite zone. Au o raza de vizualizare lunga, ceea ce le face ideale pentru monitorizarea unor spatii de dimensiuni mari precum parcarile.

Camerele DOME

  • Acestea sunt montate pe tavane, si prezinta un design simetric, aspect care face dificila identificarea punctului de focalizare al camerei. Sunt perfecte pentru medii interioare, cum ar fi birourile sau magazinele cu amanuntul, unde se imbina perfect cu mediul inconjurator. Camerele dome sunt, de asemenea, mai putin vizibile. Un dezavantaj ar fi faptul ca pozitia lor este mai greu de schimbat.

Iata o comparatie scurta a celor doua tipuri de camere adesea folosite de firmele ce monteaza sisteme de securitate:

Campul vizual

Camerele bullet au un camp vizual mai ingust decat camerele dome, intre 70 si 90 de grade. Astfel, camerel buller sunt ideale pentru monitorizarea unei zone limitate, precum o curte exterioara. Nu sunt potrivite pentru monitorizarea spatiilor largi, fiind necesare mai multe camere pentru a acoperi intreaga suprafata.

Camerele Dome, pe de alta parte, au un camp vizual mai larg, de obicei intre 90 si 180 de grade, dar mai scurt in comparatie cu celalalt model. Acest lucru le face ideale pentru monitorizarea zonelor mai largi, cum ar fi magazinele de vanzare cu amanuntul sau holurile birourilor.

Usurinta de instalare

Camerele Bullet sunt usor de instalat si de obicei vin cu un suport de montare care permite montarea pe perete sau pe tavan. De asemenea, sunt rezistente la intemperii, ceea ce le face ideale pentru utilizarea in aer liber.

Camerele dome sunt, de asemenea, usor de instalat, dar necesita o montare pe tavan. Acest lucru le poate face mai dificil de instalat in anumite situatii.

Aspect si vizibilitate

Camerele bullet sunt mai vizibile decat camerele dome , devenind astfel un potential factor de descurajare pentru intrusi. Totusi, faptul ca ies in evidenta poate face din camerele bullet si o tinta sigura pentru vandalism.

Camerele dome, pe de alta parte, sunt mai putin vizibile si sunt adesea folosite pentru supraveghere sub acoperire. Acestea se amesteca cu mediul inconjurator si sunt mai greu de mutat sau avariat.

Durabilitate

Camerele Bullet sunt proiectate pentru a fi rezistente la intemperii si sunt adesea folosite in aplicatii in aer liber. Ele pot rezista la ploaie, vant si alte conditii meteorologice nefavorabile.

Camerele dome sunt, de asemenea, durabile, dar nu prezinta acelasi nivel de rezistenta in fata intemperiilor precum camerele bullet. Acestea sunt ideale pentru utilizarea in interior, unde este mai putin probabil sa fie expuse la conditii meteorologice nefavorabile.

Pe scurt, atat camerele bullet, cat si cele dome au avantajele si dezavantajele lor, iar decizia finala trebuie sa ia in calcul nevoile specifice ale casei, magazinului, institutiei sau cladirii de birouri in care sunt montate camerele.

Atunci cand alegi un model de camera de supraveghere, ia in considerare locatia si dimensiunea zonei pe care vrei sa o monitorizezi. Totusi, cel mai important este sa asculti intotdeauna sfaturile si recomandarile expertilor din cadrul unui firme de montat camere de supraveghere.

Asadar, lasa supravegherea in seama profesionistilor – la Mao Protect gasesti servicii profesioniste si echipamente de ultima generatia pentru paza si protectie, dar si servicii de monitorizare si mentenanta. Siguranta ta este prioritatea noastra!

 

Serviciile noastre

Pază umană

Dispunem de o echipă de specialiști cu experiență în activitatea de pază, atât a obiectivelor, bunurilor și valorilor, cât și a protecției de persoane.

Monitorizare și intervenție rapidă

Dispeceratul nostru asigură supravegherea obiectivelor, dar și intervenția la nevoie 24/7.

Instalare sisteme de securitate

De la proiectare până la instalare, testare și monitorizare, creăm și implementăm cele mai eficiente sisteme de securitate.