logo

MAO Protect

Analiza de risc la securitatea fizica: ce este, legislatie si sfaturi

analiza de risc la securitatea fizica

Securitatea unui imobil sau a unei institutii, asa cum este o scoala, este o componenta esentiala pentru mentinerea integritatii si sigurantei bunurilor si persoanelor.

Cu toate acestea, pentru a determina ce tip de protectie este cel mai potrivit si eficient, este esential sa se efectueze o analiza de risc la securitatea fizica.

Acesta practica iti este straina? Este timpul sa afli mai multe despre riscurile securitatii fizice si ce presupune analiza acestora. Continua sa citesti!

Ce inseamna analiza de risc la securitatea fizica?

Analiza de risc este un proces complex si se refera la procesul de identificare a tuturor potentialilor factori de risc si a amenintarilor la adresa securitatii fizice a unei companii sau institutii.

Aceasta include evaluarea probabilitatii ca anumite evenimente sa se intample si impactul pe care acestea l-ar putea avea asupra companiei si a bunurilor sale. Pe baza evaluarii pot fi stabilite masuri de prevenire si protectie adecvate.

Raportul analizei de risc este un document important ce contine detalii despre factorii de risc identificati. In plus, pe langa evaluarea probabilitatii si impactului, contine si recomandari cu masuri de prevenire si protectie.

Raportul analizei de risc este un instrument vital pentru companiile ce vor sa asigurare securitatea fizica a activelor.

Legea 333 – analiza de risc: Ce spune legislatia?

In Romania, legea 333 este principala referinta legislativa in printa analizei de risc. Conform acestei legi, toate companiile sunt obligate sa realizeze o analiza de risc pentru a determina nivelul de securitate necesar.

Tot aceasta lege stabileste parametrii si cerintele pe care fiecare entitate trebuie sa le respecte in procesul de intocmire a analizei.

Rolul evaluatorului in analiza de risc

Rolul evaluatorului este unul cat de poate de clar. Pentru realizarea unei analize este necesar sa se apeleze la serviciile unui evaluator analiza de risc la securitate fizica profesionist. Un specialist acreditat are cunostintele si expertiza necesare pentru a realiza o evaluare cuprinzatoare a riscurilor si pentru a elabora un raport.

Cum se intocmeste analiza de risc?

Intocmirea analizei de risc este un proces in mai multi pasi.

Incepe cu colectarea si analiza informatiilor despre obiectiv si potentialele amenintari. Urmatorul pas este evaluarea vulnerabilitatilor – unde si cum ar putea un potential agresor sa exploateze slabiciunile. In cele din urma, sunt formulate recomandarile de securitate, care vor fi prezentate in raportul final.

Sfaturi de la o firma de paza si securitate

De-a lungul anilor, in timpul analizelor la securitatea fizica, echipa Mao Protect a observat greseli comune pe care le fac organizatiile:

  • Lipsa unui sistem de supraveghere video adecvat, care ingreuneaza monitorizarea spatiului.
  • Absenta unui sistem de control acces eficient, care sa limiteze accesul persoanelor neautorizate.
  • Usi si ferestre necorespunzatoare din punct de vedere al securitatii, care pot fi usor fortate.
  • Lipsa unui protocol clar pentru gestionarea situatiilor de urgenta si a incidentelor de securitate.
  • Absenta unor proceduri clare pentru gestionarea vizitatorilor, a furnizorilor, a clientilor etc.
  • Absenta unui sistem de alarma in caz de incendiu sau alte situatii de urgenta.
  • Lipsa unor proceduri clare pentru verificarea antecedentelor angajatilor si a colaboratorilor.

Analiza de risc la securitatea fizica nu este doar o cerinta legislativa, ci si o practica esentiala pentru orice organizatie care vrea sa isi protejeze eficient resursele si personalul. Cu ajutorul unui evaluator competent si al sfaturilor provenite de la expertii din domeniul securitatii, orice entitate poate dobandi un mediu sigur si protejat.

La New Mao Protect ne dedicam prevenirii incidentelor si protectiei clientilor nostri. Contacteaza-ne si beneficiezi de experienta si profesionalism in analiza riscurilor de securitate fizica si implementarea celor mai eficiente solutii de paza si securitate.

Contacteaza-ne acum si asigura-te ca activele afacerii tale sunt in siguranta!

Serviciile noastre

Pază umană

Dispunem de o echipă de specialiști cu experiență în activitatea de pază, atât a obiectivelor, bunurilor și valorilor, cât și a protecției de persoane.

Monitorizare și intervenție rapidă

Dispeceratul nostru asigură supravegherea obiectivelor, dar și intervenția la nevoie 24/7.

Instalare sisteme de securitate

De la proiectare până la instalare, testare și monitorizare, creăm și implementăm cele mai eficiente sisteme de securitate.